Tuesday, November 12, 2013

Asjast

Ega tegelikult mingit suurt asja polegi olnud. Üsna selline tavaline.
Eelmine reede käisin Manchesteri jõulutulede süütamist vaatamas. Jah nad ikka alustavad siin varakult. Ja ega see midagi väga erilist polnud ka ausalt öeldes. Ilm oli kergelt öeldes nutune - sadas ja üsna külm. Kogu üritus toimus raekoja esisel platsil - liiga palju rahvast liiga väiksel alal. Tund aega oli mingit esinemist - UK kohalikud staarid, kellest ma mitte ainsatki ei teadnud ning rahvamassi tõttu ei näinud me ei lavale ega lava kõrvale paigutatud ekraane. Seega ma väga ei tea, mis seal toimus. Kell 8 süüdati siis need tuled, mille pärast kogu see trall oli, ehk, raekoja sissekäigu kohale paigaldatakse iga aasta selline suur plastmassis? ja elektriküünaldega kaetud jõuluvana, kelle peal tuled põlema pannakse. Ning pärast seda lasti 10 minutit ilutulestikku. See oli päris tore.
Selline vana istub iga aasta seal.

Eile (esmaspäeval) käisime jälle (3. korda juba) Chesteri loomaaias. Me oleme iga aasta seal käinud, seega enam ei tekitanud väga suurt elevust. Aga vahelduseks oli tore. Midagi me eriti tegema ei pidanud reaalsuses. Käigu mõte oli 2 looma kohta infot koguda, kellest me peame raporti kirjutama, aga Internetist leiab lihtsalt kogu info kahe hiireklõpsuga. Seega oli see rohkem lihtsalt ringi uitamine ja loomade vaatamine. Vähemalt sai terve päeva õues olla ja Manchesterist ära vahelduseks.

Reedel avaneb mul tegelikult uus võimalus Manchesterist natukeseks jalga lasta, sest me lähme Lake District'isse ronima nädalavahetuseks. Ma täitsa ootan seda, sest seal peaks päris kena olema. Kuigi me telgime ja sellisel aastaajal on see alati üsna suur õnnemäng. Kas veab või mitte.

Ilmast rääkides on meil siin viimasel ajal päris naljakas teine. Umbes täpselt üle päeva vaheldub ilus ja kole ilm.
Muidu on ikka tavaline igapäevane värk. Ühel õhtul kui ma parajasti lugesin artiklit pealkirjaga: Distance software - design and analysis of distance sampling surveys for estimating population size (artikkel arvutiprogrammist, mida kasutatakse statistilise analüüsi tegemiseks ühte kindlat moodi kogutud andmete jaoks), hakkasin mõtlema, et no 5 aastat tagasi poleks ma küll uskunud, et ma praegu selliseid artikleid loen ja neist veel midagi aru ka saan! Täitsa uhke värk ju tegelikult.

No comments:

Post a Comment