Monday, September 19, 2011

Tere kool!

Täna oli minu esimene koolipäev. Pidin kell 10 koolis olema, seega ärkasin natuke varem, 7.45. Aga lõpuks mõtleisin, et oleks ikkagi pidanud veel natuke varem ärkama, sest juuksed ei jõudnud ära kuivada. Aga see polnud just maailma lõpp. Bussis istudes hakkasin aga küll juba kartma, et jään hiljaks, kuigi läksin piisava varuajaga. Tuleb välja, et enne kümmet on liiklus väga tihe, seega tavalise 15 minuti asemel sõitis buss peaaegu 30 minutit. Õnneks jõudsin siiski kenasti kohale. Kõigepealt kogunesid kõik eelaasta õpilased, kes hakkavad õppima teaduskonnas  Science and Engineering ühte auditooriumisse. Saime endale portsu vihikuid ja pabereid, mis on kõik abistavat infot täis, isegi päeviku saime. Siis räägiti sissejuhatuseks natuke, mis see foundation year on ja loeti mitu korda sõnad peale, et loengutes tuleb kindlasti kohal käia ja kursusetööd õigeaegselt ära teha jne. Aga räägiti ka õppekorraldusest ja muust vajalikust. Siis oli pooleteise tunnine paus. Pärast seda kogunesime uuesti ja siis räägiti veel õppekorraldusest ja raamatukogust ja õpilasesindusest. Põnev.
Oma tunniplaani saan alles neljapäeval teada, aga nii palju võin juba öelda, et vähemalt sellel semestril on mul 4 ainet. 1) Alusteadmised kõrghariduse omandamiseks, 2) Akadeemiline inglise keel, mis oli mulle kui välisõpilasele kohustuslik, 3) Molekulaarbioloogia ja 4) Bioloogiline mitmekesisus. Ma arvan, et ei tule väga konti murdev tunniplaan, loodame.
Homme saan oma õpilaspileti kätte. See on kõige tähtsam, ilma selleta pole sind ülikooli jaoks olemas. Homme kohtume ka välisõpilaste nii-öelda tugi isikutega ja loomulikult ka õpilastega.
Nüüd lähen aga ennast tänase lektüüriga kurssi viima.
Tsau

No comments:

Post a Comment