Sunday, October 21, 2012

Fight show

Täna käisin vaatamas NWCKB klubi (klubi, kus mina ka käin) kickboxi võistlust. Peale matšide oli seal ka näidisesinemisi teistest võitluskunstidest ning väiksed lõigud, mis näitasid, mida me trennides teeme. Aga põhilisest ehk siis võitlustest.
Kokku oli 9 võitlust. Päris esimesed olid umbes 8-9 aastaste poiste vahel. Võistlesid nii mehed kui naised (naised naistega ja mehed meestega loomulikult). Üks matš kestab 2x2 minutit. Päris lahe oli, kui poolajal Rocky tunnusmuusikat (Eye of the tiger) lasti, täitsa päris tunne tuli. Pean tunnistama, et kuna võitluses näeb kogu tehnika veidi teistsugune välja kui trennides, siis esialgu tundus, et nad vehklevad rohkem niisama umbropsu, aga mida võitlus edasi seda paremini hakkasin aru saama löökidest. Kuna võitluses kasutavad nad muidugi rohkem erinevaid lööke kui meie õppinud oleme ja ka kaitset siis näebki see natuke teistmoodi välja. Võitlesid ka paar meie klubi inimest, seega sai ka kaasa elada. Ning kuna tegemist on siiski võitluskunstiga, siis võis päeva jooksul näha ka paari verist nina, lõhkist kulmu ja välja väänatud põlve ning kindlasti nii mõndagi sinikat. Tegelikult ei ole võistlustel siiski eesmärk vastane oimetuks peksta, (löökidel ei kasutata tegelikult täis jõudu) sest võidab see, kes sooritab kõige rohkem puhtaid lööke. Seega keegi ei sõida teisele lihtsalt täie auruga sisse, aga kui sulle tehakse siiski jalaga kõhtu löök on see veidi valus ilmselt ikkagi.
Paar nädalat tagasi lõppesid Kanadas ka kickboxi maailmameistrivõistlused ja maailmameister on sellest samast North West Chinese Kickboxing klubist ning ka kolmekordne maailmameister on meie mees. Meil oligi võimalus näha viimase võitlusena maailmameistrit tegutsemas. Nägi päris hea välja peab tunnistama.

Väike näidis, milline see võitlus enam-vähem välja näeb.

Igatahes mulle meeldis, tahaks ise ka juba nii hea olla :)

No comments:

Post a Comment