Tuesday, October 30, 2012

Bond.... James Bond

Ehk käisin täna uut Bondi filmi Skyfall vaatams. Ma ei ole eriline Bondi fänn olnud, mõnda varasemat Shean Conner-i filmi olen näinud, aga Daniel Craig-i Bondina ei ole. Siiski, kuna räägiti, et Skyfall pidi olema aegade parim Bondi film, mõtlesin, et lähen vaatan siis ikka ära. Ja ma olen kahe käega poolt, et see on parim! Minu kogemus varasematest filmidest on, et neis liialdatakse väga palju. Lausa nii palju, et kohati muutub kogu asi naeruväärseks ja James Bond on nagu jumala staatusesse tõstetud. Aga Skyfall on hoopis midagi muud. Ei jää tunnet, et asi on tehtud stiilis "ah teeme vahelduseks ühe Bondi filmi jälle ja teenime paarkümmend miljonit." Asja on võetud tunduvalt tõsisemalt.
Kui tavalises Bondikas sõidetakse vähemalt 3 Aston Martinit sodiks, siis nüüd oli ainult üks ja seegi väga stiilne uunikum mudel. Kui muidu on agent 007-el rohkelt igasust abistavat tehnikat (stiilis plahvatavad pastakad, läbi seinte nägevad prillid jne.) siis seekord oli tal ainult üks revolver ja väike raadiosaatja. Filmi üheks läbivaks lauseks oligi "Sometimes the old way is the right way" ehk siis, mõnikord  on vana moodi tegemine õigem. Filmis oli ka tegelikult süžee, mitte lihtsalt palju efektseid plahvatusi üksteise järel ja pidev madistamine. See film jättis väga stiilse mulje. Kõike oli nagu õiges koguses ja millegagi ei oldud üle pingutatud. Samas oli kõik klassika alles... My name is Bond, James Bond (aga see oli ainult korra filmi jooksul, mitte igas kolmandas kaadris), ilus auto, martiini jne. Rohkem rõhuti inimeste karakteritele ja nende lugudele. Ja filmi pahalane, kelle kättesaamine on filmi eesmärk tapetakse lõpuks jahinoaga, ei mingit kärtsu ega mürtsu. Ning väga hea ja väljapeetud huumor!
Seega soovitan soojalt kõigil vaatama minna, see on väärt nägemist. Aga ärge kartke, plahvatusi ja rusikavõitlust on ka ikka, muidu see ju ei oleks Bondi film :)

Skyfalli tunnuslugu Adele poolt on samuti õnnestund!

No comments:

Post a Comment